Søk
Close this search box.

Fasade

Norheim Natursten er gjerne med på å gi tips til hva av fasade som passer på ditt bygg. Vi har lang erfaring med montering av fasader både på private hjem og offentlige bygg.

Fasader av tørrmur

Det er mange typer fasader å velge i. Vårt spesialfelt er fasader av tørrmur, da aller helst tørrmur fra Oppdal. Kall oss gjerne Oppdalspatrioter!

Tørrmur er steiner i ulike lengder, høyder og dybder. Å mure en mur i tørrmur er håndverk som er tidkrevende. Hver stein skal tilpasses hverandre og det skal være rette linjer for at det skal være godt for øyet å se på muren.

Vår store stolthet er fasaden vi har murt på Skifer Hotel i Oppdal sentrum. Store deler av fasaden består av tørrmur mens innendørs gulv og trapper er i skifer. Også den store resepsjonsdisken og peisen er murt i tørrmur.

 

Steinpanel

Et rimelig alternativ til tørrmur, dog ikke av samme håndverk, er steinpanel. Steinpanel er ferdig murte elementer med tørrmur «look». Det finnes utallige merker og leverandører av steinpanel, og panelene finnes i ulike farger, størrelser og tykkelser. De fleste typer steinpanel kan brukes på samme måte som tørrmur både ute og inne.

 

Marmor og granitt til offentlige bygg

Fasade av marmor og granitt benyttes helst til offentlige bygg. I mars 2019 hadde vi gleden av å montere marmor fasade på ærverdige Britannia Hotell. Vi har tidligere montert fasade for blant annet Aker Solutions i Stavanger, Norsk Maritimt Kompetansesenter i Ålesund, K2 på Fornebu og Sparebank 1 i Trondheim.

Ved montering av fasadeplater på offentlige bygninger, hvor det ofte brukes store plater som rager høyt over bakken, benytter vi såkalt luftet kledning. Vi monterer aluminiumskinner som platene limes på med spesialprodukter vi importerer fra Dynamic Bonding System i Nederland.

Flere tjenester og produkter
Keramisk flis hos Angvik Spa

Keramisk flis

Keramiske flis er et produkt som er veldig mye brukt i både private og offentlig bygg. Her er det kundens ønsker og behov som setter begrensninger til hva som kan gjøres.

Les mer »