Søk
Close this search box.

Peis og pipe

Om du ønsker peis med tørrmur, steinpanel, pusset, med innsats eller åpen grue; vi kan utføre det meste.

Peis, vedovn, pipe og rehabilitering

Peiser kan utformes så å si slik kunden ønsker, men det må selvfølgelig tas hensyn til brannkrav. Det er ikke alltid tegning og kundens ønske vil stemme overens med praksis og ferdig resultat, men det aller meste er løsbart.

Dagens nye hus og hytter er veldig tette og kan i seg selv gi redusert trekk i piper. Hvis det installeres mekanisk ventilasjon i bygget vil det føre til redusert trekk. Ved planlegging av nytt bygg er det derfor viktig å tenke på tilluft til ildstedet.

Ved vedvarende dårlig trekk kan det være nødvendig med installering av en røyksuger på toppen av pipa. Byggets beliggenhet, vind og utetemperatur er også avgjørende for god trekk i pipa, noe som kan være vanskelig å forutse ved planlegging av nytt bygg.

Ei pipe er ikke bare en nødvendighet til ovnen/peisen, den kan også være et pent blikkfang. Om man velger pipe i leca kan den kles med skifer, steinpanel, flis eller pusses. Også en pipe av stål kan pyntes på med samme materialer, men det kreves da noe mer arbeid med innkassing etc. Som ved montering av ovner og peiser er det brannkrav man må følge også ved montering av pipe.

 

Rehabilitering av piper

Rehabilitering av piper blir mer og mer vanlig etter hvert som husene blir gamle og pipene svekkes. Man kan i verste fall få fyringsforbud på grunn av brannfare. Da er rehabilitering av pipa et veldig godt alternativ for å slippe og rive gammel pipe for deretter å mure ny. Ved rehabilitering av pipe senkes det ned et stålrør eller keramisk rør, alt etter hva som er mest hensiktsmessig. Ta kontakt for mer informasjon om rehabilitering.

Flere tjenester og produkter
Keramisk flis hos Angvik Spa

Keramisk flis

Keramiske flis er et produkt som er veldig mye brukt i både private og offentlig bygg. Her er det kundens ønsker og behov som setter begrensninger til hva som kan gjøres.

Les mer »