Søk
Close this search box.

Tak

Takskifer er varig, vakkert og nesten vedlikeholdsfritt. Det finnes i dag flere typer av bearbeidet takskifer av firkantstein, lappstein og rektangulærstein.

Taktekking med skifer, tre, deca, shingel osv

Vi har lagt flerfoldige tusen kvadratmeter med takskifer og tør å kalle oss spesialister innen feltet.

Om det skal legges skifertak på nytt eller gammelt bygg eller om det skal re-legges gammel skifer, så er vi der for byggherre. På flere fredede bygninger har vi tatt av gammel takskifer for å kunne reparere tro, bjelkelag m.m i tak-konstruksjonen, for så å legge tilbake den gamle takskiferen.

Takskifer fra Otta og Alta

Det var mange små skiferbrudd rundt om i Norge i «gamle dager». Det kan vi se på de eldste bygningene hvor det er ønskelig å legge på igjen gammel takskifer, men hvor det ikke finnes samme type skifer å supplere med. Etter hvert som det gikk tomt for råstoff i de små bruddene og flere større brudd kom til, er det nå takskifer fra Alta og Otta som er mest brukt.

Skifer fra Oppdal kan også brukes på tak, men da er det bruddheller med sine ujevne kanter som benyttes. Hellene kan legges «helt vilt» eller med en tilnærming av rette linjer.

Otta takskifer er et produkt med et stort fargespekter fra rustrødt til sort. Den fås i ulike størrelser i firkantstein eller lappstein.

Altaskifer har varierende overflatestruktur og farge; fra ru og mørk grå til slett og lys grågrønn. Takskifer fra Alta egner seg veldig bra fordi den er spesielt hard og slitesterk.

Skifertak varer i generasjoner

Vi kan vise til legging av skifertak ved Ullevål Sykehus, fredede og ikke fredede jernbanestasjoner, kirker, Luftkrigsskolen i Trondheim og mange private hus, hytter, stabbur osv. Et skifertak varer i generasjoner hvis arbeidet under skiferen er riktig utført slik at tro, takstoler etc. holder seg tørt.

Andre typer tak for rehabilitering eller tak på nye bygg er absolutt også aktuelt for oss å legge.

Flere tjenester og produkter
Keramisk flis hos Angvik Spa

Keramisk flis

Keramiske flis er et produkt som er veldig mye brukt i både private og offentlig bygg. Her er det kundens ønsker og behov som setter begrensninger til hva som kan gjøres.

Les mer »